ПРИВРЕДНИК ГОДИНЕ
8.03.2013

У Градској кући у Нишу одржана је традиционална манифестација „Привредник године.” Свечаност доделе награда најуспешнијим привредницима у региону, која је ове године одржана по 14. пут, организовао је Савез удружења привредника и кластера Југоисточне Србије, као репрезентативни представник сектора малих и средњих предузећа на југоистоку Србије.Додели награда присуствовао је и председник Градске општине Палилула Ниш, Бобан Џунић. Општина Палилула је прва у Региону усвојила Стратегију развоја малих и средњих предузећа и предузетништва у општини од 2009-2013. У сарадњи са ЛЕДИБ програмом, Републике Данске, општина Палилула је формирала Центар за предузетништво и Пројектни центар као подршка локланом еколошком развоју и сектору малих и средњих предузећа.

По оцени стручног жирија, награда „Гранд приx“,ове године је припала: ЈУГОИМПЕXУ Ниш; Д.КОМПАНИ Бабушница; ЈУМИС  НИШ; МЛЕКАРИ ЛАЗАР ДОО БЛАЦЕ. Награду „Велика златна плакета“ освојили су: РЕСОР, ЛОВОПРОМЕТ, ПУТИНЖЕЊЕРИНГ, МЛИН ТИМОТИЈЕВИЋ ДОО БЛАЦЕ, МИКОТЕРМ ДОО НИШКА БАЊА, КЛАСТЕР ЗЕЛЕНИ, БИЗНИС КАДЕМИЈА ЛТ, КАМЕЛЕОН СВРЉИГ, НИШКА МЛЕКАРА, НОВА ПОБЕДА СВРЉИГ, АГРОГРАДЊА КОМПАНИ, СМАЈ ПРОДУКТ. „Златна плакета за менаџера године“ додељена је Вујадину Шћекићу, власнику компаније „Југоимпекс“ а „Златна плакета за најуспешнијег привредника“ у претходној години за постигнуте резултате у привреди, Драгану Ћирићу, власнику предузећа “Д Компани”. У оквиру свечаности додељена су и признања “Златна плакета” новинарима који су у протеклих годину дана, са успехом пратили рад малих, средњих и великих предузећа у Нишу и на југоистоку Србије. Награде најбољим појединцима и колективима у области привреде уручио је градоначелник Ниша, проф. др Зоран Перишић.

Циљ одржавања ове традиционалне манифестације, по речима организатора, је промоција сектора малих и средњих предузећа на југоистоку Србије, као промовисање предузетничког духа, у временима економске кризе. Манифестација је и својврсна подршка привредника локалној самоуправи у напорима да створи повољнију пословну климу, привуче више инвеститора, како би се отворило што више радних места и спречило исељавање са југоистока Србије.